Når boligen skal købes – sådan giver du dig selv det bedste tilbud

Boligkøbet er et af de største, vigtigste og mest signifikante køb, du kommer til at lave i dit liv. Du er sikkert spændt på at få din drømmebolig, men selve købet kan godt give anledning til bekymring i stedet for ren glæde. Boliger er nemlig ekstremt store beløb at skulle give på én gang – især hvis du køber i dyre egne som f.eks. i storbyer. Du bør derfor så vidt muligt sørge for selv at spare op organisk – dvs. f.eks. at sætte lønpenge til side hvert år, så du ikke behøver at tage mere radikale løsninger i brug. Men der er dog også andre muligheder, der kan hjælpe dig med købet, når købet står for døren.

Her kan du hjælpe dig selv

Hjælpen kommer lidt an på, hvor stort prisen på boligen er, men disse hjælpemidler kan ofte bruges:

  • Hvis du mangler en relativ lille pose penge for at få råd, og du snart når deadline for at give et bud, kan du prøve et lån. Lån nu, straks udbetaling og herefter betale renter – denne formel kan hjælpe dig i tilspidsede situationer. Du kan dog også låne af f.eks. banken.
  • Sørg for at have helt styr på boligmarkedet. Lav lidt research – hvad er der af boliger i området? Måske finder du noget, der er bedre, end det du havde i kikkerten. Hvis du har stor viden omkring boligmarkedet, kan du også forhandle dig til en bedre pris.
  • Ud over at spare penge via din løn, kan du tage andre midler i brug. Du kan f.eks. prøve dig ad med aktiemarkedet. Dette kræver dog en vis forståelse for aktielandskabet. Dog gør mange danskere faktisk brug af aktier, og hvis din forståelse er god nok, kan der være mange penge at tjene.