NLRB udsteder endelig regel om udstationering af arbejdstagerrettigheder – ansættelsesret

Nogle mennesker sagde civile fagforeninger var bedre end ingenting, og det er sandt, så vidt det gik-på det tidspunkt. Lovændringer i New Zealand er irrelevante for den forpligtelse, der allerede var der, noget, der også er sandt, hvor friheden til at gifte sig ikke eksisterer. Jeg har talt om, hvorfor det er så alt for mange gange nu, så jeg vil ikke gøre det igen. Jeg har skrevet tidligere om, hvordan at blive gift med en mand var noget, fagforening pris jeg voksede op under forudsætning af altid ville være umuligt. Har du taget valget mellem at blive adskilt uden at have en kamp? For mig personligt var det altid ringere end ægteskab-noget regeringen tillod par af samme køn at have og samtidig begrænse valget for enten ægteskab eller civile fagforeninger til modsatte køn par alene. Vores ægteskab tilføjede endnu et lag til det, men forpligtelsen eksisterede længe før regeringen nogensinde valgte at anerkende denne enkle virkelighed. For fem år siden i dag forpligtede vi os offentligt over for hinanden.

For fem år siden i dag, fik jeg lov til at sværge min kærlighed til den mand, der giver mening til mit liv. Jeg spøgte med Nigel i dag, at vi havde vores bryllup i 2009, men det tog fem år at blive gift. For knap 18 år siden ankom jeg til New Zealand for at blive og opbygge et liv med mit livs kærlighed, Nigel. Når Civil Unions opstod i 2005, vi troede, vi ville i sidste ende få en, men faktisk ikke gøre det indtil januar 2009. Forsinkelsen var ikke bevidst travle liv og alt det, men jeg tror, en del af mig hemmeligt håbede New Zealand ville gå videre en vedtage ægteskab ligestilling. Så et par måneder siden, dagen efter ægteskabet ligestilling blev lov i New Zealand, skrev jeg om, hvad den nye virkelighed betød for mig.

Helen sagde, at hvis civile fagforeninger havde eksisteret tidligere, hun og hendes mand kan have valgt, at i stedet for ægteskab. Og i 2009 var en civil union den eneste måde, hvorpå vi kunne få vores forhold anerkendt af staten. Interessant nok var 47 af de 166 mandlige ægteskaber fra 19. august til 19. december 2013 ændring af forholdet fra civil union – det inkluderer os selvfølgelig. Alligevel tillod civile fagforeninger i det mindste en måde, hvorpå par som os kunne blive formelt anerkendt, hvilket var vigtigt for os, ikke mindst på grund af de juridiske konsekvenser. Virkelig deres situation er reddes i modsætning til de fleste andre par, der kun indser, at deres union er på vej mod skilsmisse efter en skilsmissesag er blevet indgivet, eller selv efter skilsmissen sagen er begyndt. Sæt de to sammen, og en civil union var den logiske ting at gøre.

De føler, at de har brug for en traditionel union til at kæmpe for dem, til at forsvare dem, til at lægge mere vægt på forhandlingsbordet kollektivt, end de kan hver for sig. Uanset om hendes bemærkning vinder ros fra anti-business venstre eller hun får en drubbing for at kæmpe over hendes vægtklasse, vil hendes metoder vise, om hun er behændig eller tonedøv. Men det vil være for sent for de 1.3million mennesker ved at slutte sig til dole køen. Og alligevel er jeg klar over, hvor mange mennesker i verden ikke har, hvad vi har, og især af dem, hvis liv er i fare. Selv om jeg var en glødende tilhænger af Helen Clark, tilgav jeg ikke den fejhed fra hendes og hendes regerings side, og jeg ved ikke, om jeg nogensinde vil. Jeg følte mig som en uvelkommen gæst til en fest, en, der er indkvarteret, men ikke rigtig en del af tingene.